РЕГИОНИТЕ

До 30 градуса през следващите дни

158views
През следващите два дни ще преобладава слънчево време. Във вторник вятърът ще e слаб с източна компонента. Над Западна и Северна България около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.
В сряда вятърът ще стихне, изолирани краткотрайни валежи ще има само в планинските райони. Минималните температури ще са от 3°-4° в североизточните до 10°-12° в южните и западните райони, а максималните ще са между 20° и 25°.
В четвъртък и петък със слаб южен вятър температурите бързо ще се повишат и през втория ден на места в низините ще достигат и надхвърлят 30°. Времето ще бъде предимно слънчево, в петък след обяд и през нощта срещу събота над Югозападна България с развитие на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици.
През почивните дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Повишава се вероятността за валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и градушки, в събота на повече места в Западна и Централна България, а през нощта срещу неделя и в неделя и в източните райони.
Минималните температури ще са високи, почти навсякъде над 10°, а дневните ще са с 2-3 градуса по-ниски от предишните дни.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0