АФИШ

Дни на православното кино започват в Ловеч

10.8kviews

Ловчанската митрополия за поредна година организира Дни на православното кино в периода на Великия пост, съобщават от митрополията. По традиция безплатните видеопрожекциите ще се излъчват от първата до петата седмица на Великия пост в параклиса “Въведение Богородично” на катедралния храм “Св.св. Кирил и Методий” в Ловеч.

Първата прожекция ще се състои утре от 18:00 часа и ще запознае зрителите с драматичната съдба на известния руски предприемач и благотворител Инокентий Сибиряков, завършил живота си като монах подвижник на Св. Гора.

Прожекциите ще продължат на 13 март с филма на режисьора Марин Градинаров, посветен на жизнения евангелски път на великата подвижница на нашето време схиигумения Мария Дохторова. Под нейното духовно ръководство в продължение повече от седем години е бил и Ловчанският митрополит Гавриил, посочват от митрополията.

Седмица по-късно зрителите ще имат възможност да видят “Пътят на воина”, разказващ за изповедническия живот на един от съвременните образци на българското свещенство – о. Георги от Жегларци.

Четвъртата прожекция ще разкаже за съвременния руски старец Кирил Павлов, а последният филм, както всяка година, ще отведе зрителите в Градината на Пресвета Богородица – Св. Гора – Атон, информират от Ловчанска митрополия.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0