КУЛТУРА

Днес етнографският музей на открито “Етър” отваря врати

Днес етнографският музей на открито “Етър” отваря врати за посетители с лятно работно време при спазване на строги противоепидемични мерки.

Музеят ще бъде отворен от 09,00 до 19,00 часа. Цените на билетите остават намалени, както е през есенно-зимния период. Възрастните заплащат 3 лева за билет, учениците и студентите – 1 лев, пенсионерите – 2 лева, семейство с деца до 18 години – 5 лева, а децата до 7 години влизат безплатно.

От музея съобщават, че са взети всички мерки за безопасност, а информационни табели дават указания какво да бъде поведението на посетителите. Влизането ще става само от централния вход, който е в непосредствена близост до паркинга. Движението на територията на музея е еднопосочно по течението на реката.

Посетителите могат да напускат също само от едно място – от изхода до поляната пред хотел “Странноприемница”.

Дистанцията, която трябва да се спазва, е метър и половина. Майсторите в работилниците разполагат със сертифицирани дезинфектанти и ще посрещат туристите с маски. До експозициите в музея, които се намират в затворени пространства – изложбените зали и вторите етажи на къщите, няма да бъдат допускани посетители.

Беседи на този етап няма да се предлагат, остава в сила и забраната за масови мероприятия. Групови посещения не са разрешени, както и сядането на пейките в откритите пространства на музея.

Мерки за безопасност са въведени и в обектите в музея, чиято дейност е свързана с продажбата на храни и напитки. Във Възрожденската механа ще се ползват само масите, разположени на открито. На тях могат да седят до четирима души с дистанция между тях.

В Мотковото кафене може да се сяда за консумация, но няма да се допуска струпване на повече от допустимия брой хора. Фурната за симити, гевреци и пърленки също отваря врати и посетителите на музея могат да опитат добре познатите с отличните си качества тестени изделия.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 %