Thursday, August 6, 2020
Новините от страната


В Севлиево отварят музеите, галериите и библиотеките

Контролът за спазване на изискванията и прилагане на противоепидемични мерки от гражданите ще се осъществява от Общинския инспекторат.

By Росен Димитров , in НОВИНИ , at 14.05.2020 Етикети:

От днес в общината отварят врати галериите, музеите, кината, библиотеките, може и да се спортува на открито.

Врати за посещения отварят Историческият музей, градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, галерия „Видима“, градската библиотека и читалищните библиотеки в селата. Допускат се и прожекции в кино „21-ви век“ към читалището в Севлиево при допустима заетост 30 на сто от капацитета на местата в салона.

От днес могат да се упражняват и колективни спортове за аматьори, в които участват до 10 души. Практикуването на спортовете се разрешава на футболните игрища в парк „Черничките“, на игрището до спортната зала „Дан Колов“, на игрището в ж.к. „Димитър Благоев“, както и на спомагателните игрища на стадион „Раковски“.

Заниманията ще се организират от треньорите на спортните клубове с предварителна заявка до управителя на „Спортни имоти“ по предварително изготвен график. Няма да се допускат състезания и публика, няма да се използват баните и съблекалните.

Контролът за спазване на изискванията и прилагане на противоепидемични мерки от гражданите ще се осъществява от Общинския инспекторат.