НОВИНИ

В Севлиево отварят музеите, галериите и библиотеките

От днес в общината отварят врати галериите, музеите, кината, библиотеките, може и да се спортува на открито.

Врати за посещения отварят Историческият музей, градската художествена галерия “Асен и Илия Пейкови”, галерия “Видима”, градската библиотека и читалищните библиотеки в селата. Допускат се и прожекции в кино “21-ви век” към читалището в Севлиево при допустима заетост 30 на сто от капацитета на местата в салона.

От днес могат да се упражняват и колективни спортове за аматьори, в които участват до 10 души. Практикуването на спортовете се разрешава на футболните игрища в парк “Черничките”, на игрището до спортната зала “Дан Колов”, на игрището в ж.к. “Димитър Благоев”, както и на спомагателните игрища на стадион “Раковски”.

Заниманията ще се организират от треньорите на спортните клубове с предварителна заявка до управителя на “Спортни имоти” по предварително изготвен график. Няма да се допускат състезания и публика, няма да се използват баните и съблекалните.

Контролът за спазване на изискванията и прилагане на противоепидемични мерки от гражданите ще се осъществява от Общинския инспекторат.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

More in:НОВИНИ

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 %