В Плевен започва разделно събиране на отпадъци от текстил, дрехи, обувки, колани и други.

Контейнери са разположени в десет пункта на областния град. Съдовете са проектирани и произведени специално за целите на този вид разделно събиране и ще се обслужват два пъти седмично.

Въвеждането на новата система от специализирани контейнери за разделно събиране на различни ненужни вещи ще помогне за затваряне цикъла на употребата им по екологичен начин, за да бъдат използвани отново.

В централната част ще се поддържат контейнери пред градинката на улица „Св. св. Кирил и Методий“, до кръговото кръстовище на ул. „Васил Априлов“- ул. „П.Р. Славейков“, и в градинката пред училище „Единство“. На три места ще се събират подобни отпадъци в жк „Дружба“, на две – в жк „Сторгозия“. Пунктове ще има в жк „Мара Денчева“ и на ул. „Лозенград“-1.

Плевен започна подготовка за екологосъобразно събиране и на опасни битови отпадъци. Договорът се осъществява по Българо-Швейцарска програма с община Левски и предвижда организиране на мобилни събирателни пунктове.

С инвестиция от близо 18 милиона лева областният град изпълнява още един екологичен проект – въвеждане на електрически автобуси по определени маршрути на обществения транспорт, който цели подобряване качеството на атмосферния въздух.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *