В Лисец, община Ловеч, на 25 ноември беше открита новопостроената зона за отдих в центъра на селото. Тя беше  изградена по проект на ПУДООС и е на стойност 9894 лева и носи името „Хора от всички възрасти с любов към природата“.

На събитието присъстваха кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова и главният архитект на общината арх. Минчо Петков. Лентата прерязаха кметът на  Ловеч Корнелия Маринова и местният кмет Борислав Иванов. Молитва и водосвет отслужи отец Кънчо Кабадийски.

По този повод кметът Корнелия Маринова каза:

„Благодаря ви, че с общи усилия в това трудно пандемично време свършихте тази работа, това е една придобивка за млади и стари. Вие вложихте много доброволен труд и резултатът е налице. Вярвам, че скоро ще дойде време отново да се събираме на площада за весели събития, които, знам, че всички вие много харесвате. Днес ни събира едно събитие благодарение на кмета Борислав Иванов, на кметския съвет, на помощта Община Ловеч, както и малките проекти по ПУДООС към МОСВ. Преди дни открихме друг проект с две чешми и беседки в Радювене, предстои откриването на една нова детска площадка в парка „Стратеш“ в Ловеч, също по ПУДООС. Така че три проекта подготвихме, и трите бяха реализирани“.

Зоната в Лисец разполага с беседки, детски кът, люлки, маса за тенис и фитнес уреди.

Чуха се пожелания да се пази площадката, за да я ползват дълго време млади и стари, а освен това стана ясно, че е поставена и камера за видеонаблюдение.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *