Възобновява се ваксинационната кампания срещу коронавирус в Асеновград, но само за хора, записани в Националния електронен регистър.

От днес, 24-ти март, до края на тази седмица ще бъдат имунизирани пациентите, които са се регистрирали в онлайн платформата.

В МАБЛ – Асеновград вече са доставени определени количества от ваксината на AstraZeneca, тъй като от нея има налични дози към момента.

Очаква се периодично да се правят и нови доставки. Към момента ваксинационната кампания ще се провежда съобразно количествата, с които разполага лечебното заведение.

С приоритет в имунизирането ще бъдат хората, които са били регистрирани в електронния регистър, но не са успели да се възползват от възможността за дадените им дата и час. Пациентите ще бъдат лично уведомени чрез телефонно обаждане кога да се явят за ваксинация.

От понеделник, 29-ти март, пък се очаква медиците да започнат ритмично да поставят ваксините, съгласно записаните в онлайн платформата пациенти с конкретизиран ден и час. Засега „зелен коридор“ за масова ваксинация в Асеновград все още няма възможност да бъде отворен.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *