С концерта „Дунавски валс“ на местната симфониета във Видин започва 10-тото издание на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“.

Фестивалната програма ще бъде открита на сцената на летния театър в крепостта „Баба Вида“ на 26 юли, а изявите ще продължат през цялата седмица, съобщават от общината.

В нея са включени арт работилници и ателиета за деца, театрални представления, изложби, тематични вечери и много други прояви. Ще гостуват актьори от драматичен театър – Монтана, Stand Up Comedy Show на Ники Станоев, моноспектакълът „Живак“ на Димитър Живков, ще пеят и популярните сред видинската публика Ива и Велислава Костадинови.

Градският духов оркестър на Видин ще изнесе концерт под наслов „Музиката на 80-те и 90-те“, предвидено е и българско огнено шоу. На финала на 10-тото фестивално издание ще бъдат показани живите човешки съкровища на региона във фолклорна вечер с участието на самодейни състави и Антимовската духова музика.

Фестивалните събития ще се провеждат на избрани знакови места във Видин – в средновековната крепост „Баба Вида“, в крайдунавския парк, на сцената при художествената галерия „Никола Петров“ и в пространството на БиблиоПощата.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *