РЕГИОНИТЕ

Втори оглед на мястото на катастрофата с хеликоптер в Гърмен

10.1kviews

Втори оглед на мястото, където вчера се разби хеликоптер в село Гърмен, започна едва след 10.00 часа. Това се наложи, тъй като разследващият екип трябваше да бъде снабден със специално оборудване заради труднодостъпния терен.

Теренът в района на катастрофата е силно пресечен, а отломките от разбилия се хеликоптер са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дърво.

Тялото на пилота е намерено извън кабината и все още се намира на мястото на катастрофата. 8 представители на различни ведомства, включително полиция, прокуратура, авиационни власти се включиха в разследването.

Разследването на катастрофата ще отнеме една година, заяви Христо Христов, представител на разследващите авиационни злополуки. Той се съгласи да говори пред медиите при условие, че разглеждаме само хипотези за авиопроизшествието преди да е направен оглед.

Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно. След излитането от игрището в село Гърмен вертолетът е трябвало бързо да набере височина, за да прелети над връх, който е с височина около 800 метра и се е разбил в подножието му.

Най-вероятно причината за инцидента е била падналата мъгла. Хеликоптерът е летял преди това в продължение на 4 дни в района на Петрич и Гърмен.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0