Да се върнат парите на феновете на Евровизия, изпратили СМС за любимеца си, който не е бил зачетен в рамките на полуфиналите и финала на конкурса.

Това решиха от нидерландския оператор T-Mobile, след като стана ясно, че стотици зрители не са успели да дадат вота си, но за сметка на това са били таксувани.

Въпреки че са гласували във времето, отдерено за това от церемонията, те са получавали обратно съобщение, че процесът е вече приключил.

По данни на Европейския съюз за радио и телевизия, който стои зад провеждането на събитието, това се случило единствено в държавата-домакин Нидерландия. Разследване на организацията установява, че непреброените гласове не биха променили резултатите на Евровизия 2021.

Българи в чужбина също се оплакаха в дните след финала, че гласовете им не са били зачитани. Те се оплакаха в социалните мрежи, че са изпратили SMS, но така и не са получили потвърждение, че той е отчетен – нещо, което влиза в правилата на конкурса.

Според част от феновете на конкурса именно тази система на автоматично потвърждение е била в основата на неприетите гласове.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *