Най-ниските температури през април ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, а най-високите – между 23 и 28. Вероятност за отрицателни минимални температури има до края на второто десетдневие.

В началото на април ще преобладава слънчево време, температурите ще се повишат. Към 3-5-и април облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд, а температурите ще се понижат.

През следващите дни, с пренос на въздушни маси от юг-югозапад, отново ще се затопли. Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

В края на първото и през първите дни от второто десетдневие температурите значително ще се понижат и до края на периода ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще се създаде валежна обстановка, на места със значителни количества. В Предбалкана и по високите полета на Западна България има вероятност дъждът да преминава в сняг.

През третото десетдневие температурите ще се повишат и вече ще са близки, на места и малко по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има около средата на периода и в края на месеца, когато температурите относително ще се понижават.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *