В първия уикенд от новия месец очакването за лятна почивка става все по-осезаемо. Един от големите въпроси – за цената на чадърите по родното Черноморие, получи точни отговори в лева – от нула до осем.

На прага на лятото Цеца Алексова провери колко ще струва сянката по Южното Черноморие. В „Слънчев бряг” цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с упоменатите цени в концесионния договор.

На север от мостика цената е 4,50 лв. От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока. „Вече подписахме за „Слънчев бряг”.

Цената тази година ще е намалена с 50%. Тоест, услугата ще струва 5 лв.”, обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.

На юг – в Равда и Несебър, цената остава същата – по 8 лв. за чадър и за шезлонг. В Поморие ни посрещат табели с цени на сянката по 5 лв.

За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.

На плаж „Бургас-север“ за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги. „Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности”, обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.

На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. „Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна”, заяви Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж „Приморско-юг”. Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *