ЛЮБОПИТНОТО

Вижте какво ще е времето през март

196views

Най-ниските температури през март у нас ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, в отделни места и по-ниски, а най-високите – между 20 и 25 градуса, съобщиха за БТА от Отдела “Метеорологични прогнози” на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През първото десетдневие на март температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Месецът ще започне със студено и с предимно облачно време. На места, главно в Северна и Източна България, ще превалява слаб сняг. През следващите два-три дни облачността ще е променлива и на отделни места в планинските райони ще превали слаб сняг. От 7 март до края на десетдневието, отново на повече места в страната, ще има валежи, предимно от сняг, по Черноморието и в южните райони – от дъжд.

През второто десетдневие температурите относително ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните. Динамиката на атмосферните процеси ще се задържи повишена. Вероятност за валежи в равнините от дъжд, в планинските райони от сняг, има около 11 март, 16 март и в края на периода.

През третото десетдневие на месеца температурите ще продължат да се повишават и вече ще са близки до обичайните. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения има около 22 март, в средата и края на периода.

Началото на астрономическата пролет е на 20 март в 17 часа и 33 минути, информират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0