РЕГИОНИТЕ

Вижте времето през следващата седмица

1.4kviews

В понеделник ще преобладава слънчево време. Над източната половина от страната и над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

Във вторник вятърът ще се обърне от североизток. Над цялата страна времето ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд над планините, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Дневните температури ще се повишат слабо.

В сряда в западната половина от страната вятърът отново ще е северозападен и въздушната маса ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, гръмотевични бури и градушки, а температурите ще се понижат. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо с максимални температури над 30°.

В четвъртък и петък и в Източна България вятърът ще се ориентира от северозапад, но там ще се задържи предимно слънчево и горещо. Над Западна и Централна ще остане неустойчиво с условия за краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Съществена промяна на температурите не се очаква.

В събота от север ще прониква хладен въздух. Облачността над страната ще е значителна и на много места ще има валежи, в отделни райони значителни. Температурите ще се понижат с 3-4°.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0