АФИШ

Вечни класикии хитови продукции в седмица 4 на „Треска за Оскари“

13.4kviews

Истинско филмово приключение очаква киноманите в „Треска за Оскари“. Четвъртата седмица на кампанията е подготвила седем хитови ленти, една от които премиерна за България. Всеки ден от 21:00 ч. телевизионният канал KINO NOVA ще предложи взривоопасен екшън, висок адреналин, чувствени моменти и непримирими сблъсъци.

Премиерата “Призови ме с твоето име“ (27 февруари) ще превземе KINO NOVA в понеделник. Във филма 17-годишният Елио Пърлман (Тимъти Шаламе) прекарва безгрижните летни дни в семейната вила в Италия, когато очарователният учен Оливър (Арми Хамър) започва работа като стажант при бащата му. Сред обляното в слънце великолепие на чувствената обстановка, двамата ще открият опияняващата красота на пробуждащото се желание през едно лято, което ще промени живота им завинаги.

Във вторник (28 февруари) култовият трилър „Боен клуб“ ще вдигне адреналина.Младият Джак има всичко, но страда от безсъние и започва да посещава различни терапевтични групи, където се запознава с Марла. Докато по време на полет той среща Тайлър Дърдън, който ще преобърне подредения му живот. Двамата основават “боен клуб” и Джак разбира, че може да съществува без скъпи вещи, дори без зъби. Но в един момент вижда, че не може да се отърве от Тайлър и взима радикално решение.

Разтърсващата военна драма „Пърл Харбър“ (1 март) ще съчетае умело екшъна с красива романтика в сряда. Бен Афлек, Кейт Бекинсейл и Джош Хартнет попадат във водовъртежа на войната и любовта в епичната лента, отличена с “Оскар”. Филмът дава човешките измерения на трагедията, представяйки съдбите на трима души на фона на историческите събития на Втората световна война.

Том Ханкс ще влезе в битка със сомалийски пирати в четвъртък (2 март). Създаденият по действителен случай филм „Капитан Филипс“ проследява историята на отвлечения през 2009 г. американски товарен кораб Мерск Алабама. При нападението командващият офицер – капитан Ричард Филипс (Том Ханкс) и лидерът на сомалийските пирати – Мусе (Баркад Абди) започва непримирим сблъсък.

В петък (3 март) е ред на култовия режисьор Майкъл Бей за пореден път да събере армия от звезди и роботи в „Трансформърс: Тъмната страна на Луната“. Лентата разказва за финалния титаничен сблъсък между извънземните роботи. Решени да отмъстят за претърпяната загуба, десептиконите призовават могъщия владетел на тяхната планета Кибертрон с надеждата, че той ще сложи край на човечеството и аутоботите.

Кампанията „Треска за Оскари“ продължава в събота (4 март) с драмата „Съюзени“ с участието на Брад Пит и Марион Котияр. През 1942 г. офицер от канадската разузнавателна служба в Северна Африка се запознава с нетипична за времето жена – френски боец от съпротивата и участва в смъртоносна мисия зад вражеските линии. Когато успяват да се съберат в Лондон, разбират, ще бъде застрашена от огромното напрежение на войната.

Носителят на две награди „Оскар“ – „Блейд Рънър 2049“ може да бъде проследен в неделя (5 март). Действието в лентата се развива събитията от първия филм от 1982 г. Полицаят от Лос Анджелис Кей (Раян Гослинг) работи като Блейд Рънър – залавя и обезврежда блейд рънъри. Но при последната си мисия той разкрива тайна, която би могла да хвърли остатъците от обществото в пълен хаос.

Кампанията „Треска за Оскари“ ще завърши на 12 март, когато предстои да бъдат раздадени и статуетките в 95-ото издание на най-престижните кино награди „Оскар“. Церемонията ще бъде излъчена на живо по филмовия канал KINO NOVA в нощта на 12 срещу 13 март, а кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро. Дотогава зрителите ще могат да проследят селекцията филми, част от кампанията “Треска за Оскари“ по KINO NOVA всяка вечер 21:00 ч.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0