Община Бургас отправя поредно интересно предизвикателство към своите млади жители – учениците и студентите до 29-годишна възраст, да се включат в конкурса „Бургас харесва младите илюстратори“. Той е своеобразно продължение на първия конкурс „Бургас харесва младите преводачи“ за превод на народна приказка или изписване на авторски разказ, провел в края на септември по повод Европейския ден на езиците.

Творците, които мислят, че са добри в рисуването и искат да развихрят въображението си, могат да подават своите илюстрации на: https://forms.gle/217pnhqhNM5AynMP9

Крайният срок за приемане на илюстрации от участниците е до 15 декември.

Илюстрациите ще бъдат оценявани от комисия с преподаватели от НХА – Филиал Бургас, а авторите на най-добрите от тях ще бъдат наградени подобаващо.

Освен това най-оригиналните и сполучливи илюстрации ще бъдат отпечатани в книжка, която ще събере народните приказки, участвали в предходния конкурс, в превод и в оригинал.

За линк към преведените народни приказки или написаните авторски разкази и подробните условия за участие и наградите, можете да следите събитието във Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/events/369791304109169/

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *