Thursday, August 6, 2020
Новините от страната


Бул. „Искърско шосе“ в София вече е отворен

От 13 май започнаха и ремонтни работи по бул. „Асен Йорданов“ в участъка от бул. „Цветан Лазаров“ до ул. „Капитан Димитър Списаревски“.

By Росен Димитров , in ПОЛЕЗНО , at 21.05.2020 Етикети:,

spring-stormВъзстановено е движението по бул. „Искърско шосе“, където се извършва цялостна рехабилитация в участъка от ул. „Туше Делииванов“ до ул. „Илия Бешков“ с дължина около 900 м.

Продължават довършителни работи по изграждането на тротоарите, велосипедна алея и вертикална планировка. Предвижда се при благоприятни метеорологични условия работата да приключи през юни.

Кметът Фандъкова е възложила на зам.-кмета по строителство Цветан Божинов и на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков да се предвидят допълнителни дейности като подмяна и изграждане на спирконавеси на градския транспорт по бул. „Искърско шосе“, както и ремонт на ул. „5001“ от ул. „Димитър Пешев“ от входа на кв. „Димитър Миленков“.

Направена е цялостна подмяна на пътната настилка на бул. „Искърско шосе“ от ул. „Туше Делииванов“ до ул. „Илия Бешков“. Ремонтирано е отводняването, подменени са всички бетонови бордюри. Обновено е уличното осветление с енергоспесяващи осветителни тела. Монтирани са нови светофарни уредби на регулираните кръстовища.

От 13 май започнаха и ремонтни работи по бул. „Асен Йорданов“ в участъка от бул. „Цветан Лазаров“ до ул. „Капитан Димитър Списаревски“.