ЛЮБОПИТНОТО

„БНТ Представя“ филм за Григор Вачков

206views

Днес, 25 май /сряда/ в навечерието на 90-тия рожден ден на обичания български актьор Григор Вачков, портретната документална поредицата на БНТ 1 „БНТ Представя“ ще срещне зрителите отново с най-запомнящите се роли и моменти от живота му във филма „Лазар и Григор“.

В този брой „БНТ Представя“ ще запознае телевизионната публика с личността и харизмата на Григор Вачков, незабравими за неговите близки и колеги, които пазят най-топлите си спомени за него.

„Неговото лице, излъчването, духът му, очите му бяха на един изключително топъл, много добър човек, който сякаш е озарен от вътрешна светлина,“ разказва Иво Драганов.

„И други актьори от голямото кино нагаждат персонажа към себе си, но без да го ограбват. При Григор Вачков това е от първия кадър,  който можем да видим на екрана,“ споделя проф. Божидар Манов.

Новият документален филм на поредицата „БНТ Представя“ – „Лазар и Григор“, със сценарист и режисьор Юрий Дачев ще потопи зрителите, чрез гласа на Григор Вачков в спомените от детството му и студентските години в НАТФИЗ. Дъщеря му Мартина (Марта Вачкова) разказва за първия си работен ден в киното заедно с баща си на екран, и за последната си снимка с него на снимачната площадка на „Мера според мера“.

Гледайте филма за Григор Вачков „Григор и Лазар“ на 25 май от 21:00 часа по БНТ 1

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0