РЕГИОНИТЕ

Близки на загинали при пътни инциденти организират национален протест в София

8.6kviews

Близки на загинали при пътни инциденти организират национален протест в София тази вечер. Те ще се съберат в 18 часа в Триъгълника на властта и ще проведат шествие до пешеходната пътека на столичните улици “Шишман” и “Гурко”, където миналата събота загина 15-годишният Филип. Той бе ударен от автомобил, управляван от пиян шофьор.

“Протест на всички, които са засегнати и искат да се променят нещата, е обявен от 18 часа в Триъгълника на властта, след което ще има шествие, след което ще има шествие до злополучното кръстовище”, каза братовчедка на загиналия Филип.

“Моят призив е първо към всички съзнателни граждани, съпричастни към чуждото нещастие, защото не е само една човешка трагедия, тя е трагедия на цялото ни общество – тези граждани да не се отказват, защото те действат правилно и трябва да сме повече, да се наложим с правилните стъпки и действия над онези, които издевателстват и ни лишават от правото на живот”, каза тя.

Припомняме, че паметта на Филип беше почетена снощи от граждани и близки на семейството, които се обявиха за доживотен затвор за пияни и дрогирани водачи.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0