ЛЮБОПИТНОТО

Без багаж: 17-ти сезон с нови приключения от цял свят

7.5kviews

Любимата документална поредица „Без багаж“ се завръща с нов сезон от 10 септември (неделя) по bTV. Зрителите отново ще могат да отскачат до едни от най-екзотичните места в целия свят – всяка неделя от 14:30 ч.

За 17 поредна година „Без багаж“ ще отведе любознателните и жадни за пътешествия зрители до безброй непознати кътчета на планетата и ще ги запознае с култури на далечни народи от цял свят.

През новия сезон те ще се срещнат с един от най-могъщите шамани на народа сиона в Амазонската джунгла, ще се гмурнат в океана, за да видят подводния свят на островите на Фиджи, ще навлязат дълбоко в дъждовните гори на Мадагаскар, за да се запознаят отблизо с очарователните лемури…

Екипът на „Без багаж“ ще обиколи Сейшелските острови, за да разкаже за непознатата им дива природа и за нови проекти за опазване на застрашени видове. От комфорта на своя дом зрителите ще навлязат дълбоко в саваната на Кения, за да видят как човек може да бъде в полза на дивите животни, и ще станат свидетели на невероятни картини от добив на злато и скъпоценни камъни в отдалечени кътчета на Мадагаскар.

„Годините на път ни доведоха до няколко много съществени извода – хората пътуват, но дори когато се върнат, не знаят къде са били, защото са стояли затворени в хотелски комплекси, без желание да обиколят и разгледат наоколо. А дали ще си в хотел на един или друг остров, ако критерият е само броя на звездите на хотела, то тогава пътуването е лишено от съдържание, нещо като джънк фууд – красиво и вкусно, но без хранителна стойност и полза за тялото и околната среда. При днешната картина на глобално затопляне, вредни емисии и замърсяване, „Без багаж“ показва, че пътуването трябва да има друга цел и да допринася за съхраняване на различните култури, да донесе знание на пътуващия, да създаде плодотворни връзки между хората, да се родят приятелства“, споделя Биляна Траянова – автор и продуцент на „Без багаж“.

„Без багаж“ не само ще ви накара да мечтаете, но и ще ви покаже как да се впуснете в едни от най-щурите пътешествия, които можете да си представите – всяка неделя от 14:30 ч. по bTV!

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0